<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%> Kars Homeopathie praktijkinformatie
Kars Homeopathie praktijk logo
uw homeopaat

Bereikbaarheid

Miijn naam is Carolien Kars. Ik werk als homeopaat in Nijkerk sinds 2014. Ik werk ambulant. Dat wil zeggen, dat ik u thuis bezoek. U hoeft dus niet naar een praktijk te komen - maar als u dat liever heeft, maken wij een afspraak in de praktijkruimte van een collega.
U kunt de praktijk bereiken via telefoon: 06 45 92 92 34 of mail: info<at>karshomeopathie<punt>nl.
Er zijn geen vaste openingstijden. Als het niet anders kan zijn ook afspraken in de avond of op zaterdag mogelijk.

De behandeling

In het eerste consult wil ik veel van u weten. Een deel van die informatie zijn persoonlijke gegevens voor de zorgverzekeraars; zij willen bepaalde informatie op de factuur afgedrukt zien. Voor de homeopathische diagnose wil ik uw gezondheidsklacht weten, de eventuele oorzaak, belangrijke punten uit uw levensgeschiedenis (biografie) en ziekten die in de familie voorkomen (erfelijkheid) - al die informatie helpt bij de keuze van de juiste middelen. Ook eventuele reguliere behandeling en medicijngebruik helpen daarbij. Vanzelfsprekend zijn al deze gegevens strikt vertrouwelijk en worden alleen door mij gebruikt.
Als de aard van de klacht waarmee u komt dat vraagt, verwijs ik door naar een (para)medische hulpverlener (fysiotherapie of de huisarts). Wanneer u daar goedkeuring voor geeft neem ik contact op met uw huisarts.  

Tijdens en na mijn studie heb ik van veel bekende en minder bekende homeopaten les gehad of seminars gevolgd. Ik pas de methoden toe die in de homeopathie gebruikelijk zijn. De keuze voor een methode hangt af van de situatie. Over het algemeen gebruik ik de ziekteclassificatie, aangevuld met de klassieke of andere, modernere methoden. Tijdens het consult geef ik u daarover graag uitleg.

Wat u verder van mij moet weten

Mijn patiëntenadministratie is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Ik ben als klassiek homeopaat lid van de beroepsvereniging NVKH en ingeschreven in het register van Beroepen in de Complementaire Zorg, BCZ (zie de BCZ-licentie). Ik heb de HBO-opleiding tot klassiek homeopaat gevolgd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort (Homeopathie, Medische en psychosociale basis en Therapeutische vorming). Sinds 2018 ben ik ook toegelaten tot het register van de Ziekteclassificatie (zie www.klassiekehomeopathie.nl). Na- en bijscholing is vanzelfsprekend en is verplicht binnen de beroepsvereniging.

Wilt u deze informatie nog eens op uw gemak doorlezen, download dan de praktijkinformatie (pdf).

Heeft u klachten over de behandeling?

Mocht u klachten hebben over de behandeling, dan wordt u vriendelijk verzocht deze eerst met mij te bespreken. Wij kunnen dan proberen er gezamenlijk uit komen. Mocht dit onverhoopt niet voldoende voor u zijn, dan kunt u terecht bij Quasir (www.quasir.nl).